„Určitě nosíte brýle jen proto, že pracujete v optice, že?“ Přesně tuto otázku od vás slýchávám nejčastěji. Víte, jak ráda bych odpověděla, že ano? Bohužel… Život s brýlemi odstartovalo pouhé hledání hub. Nakoukněte do mého obrýleného života…

V dětství jsem jako skoro každé dítko jezdívala za svým milovaným dědou na chalupu na vesnici. Za domem hned začínají Brdské lesy, takže si dokážete představit tu nádheru. Nejoblíbenější činnost (hned po krmení králíků) bylo jednoznačně sbírání hub. Okolo dědy vždy pobíhaly tři holčičky, já a mé drahé sestry. Jak už to mezi dětmi bývá, probíhali na těchto procházkách různé soutěže. Kdo najde první houbu? Kdo bude mít nejvíce hub? Když najdeš první houbu, dostaneš po obědě borůvky se šlehačkou! Uznávám, byla to motivace. Vždy jsem vyhrála první místo, ale bohužel odzadu. Pevně věřím, že kdyby se hrálo o první nalezenou muchomůrku, vyhrála bych!! Když už mámin andílek byl společností označován za nemehlo, navštívila se mnou očního lékaře. Výsledek byl nekompromisní. „Vaše dcera potřebuje brýle“.

A od té doby jsme s brýlemi velcí přátelé. No dobře…tak, jako je každý vztah rozmanitý, i my jsme prožívaly krušné chvíle. Občas jsem k nim cítila i velkou nenávist, a to ve chvíli, kdy brýle po celém dnu zanechaly červené stopy na mém nose. Někdy jsem dokonce při každém neznámém vrznutí či křupnutí kontrolovala, jestli mi pod tíhou brýlí nepraská nosní přepážka! A bolest za ušima? Vlastně…bylo zvláštní, když jsem žádnou necítila. Věřím, že i vy máte tyto zkušenosti. Na delší dobu jsem dokonce i brýle odložila a vyměnila za kontaktní čočky. Jenže to nebylo řešení. Řešení bylo až když jsem poznala brýle Silhouette a nedávno také brýle Blackfin.

Majitelkou svých prvních „siluetek“ jsme se stala před dvěma lety a věřte mi, našemu harmonickému vztahu nic nechybělo. Tyto brýle naprosto splňovaly většinu mých požadavků (a to s mou vybíravostí považuji za zázrak). Filosofií rakouského výrobce brýlí Silhouette® je především estetická harmonie a komfort nošení. V kolekci naleznete především vrtané brýle. Jejich úkolem je především podtrhnout Vaši osobnost a nijak nezměnit vizáž. Jejich minimalismus a elegance dá Vaším brýlím nadčasovost. Důvodem volby byla především lehkost a styl. Místo vrtaných brýlí jsem zvolila drobátko výraznější obroučky. Díky lehkému japonskému titanu a SPX plastu, jsem brýle téměř necítila. I když jsou naprosto boží, rozhodla jsem se tento rok pro aktualizaci.

Musí Vám být jasné, že výše zmiňované brýle nasadily laťku velmi vysoko a překonat ji, nebylo vůbec jednoduché. Člověk nerad snižuje ze svých nároků. Pro můj další výběr jsem měla dva zásadní požadavky – výrazný tvar obrouček a lehkost. Když jsem spatřila novou kolekci značky Blackfin, zamilovala jsem se na první pohled. Blackfin perfektně snoubí technologii a design. Japonský titan a Italský talent, to vyzařuje z kolekce. To jsou rysy, které vytvářejí brýle naprosto unikátní. Výrobci dosáhli precizní výrobou extrémně nízké váhy. Některé modely váží pouhé 2,4 gramy. Každá brýle má v rodném listě 53 kroků, než dovrší svého finálního vzhledu. Flexibilitu stranic dodává Beta Titanium. Těmto brýlím neodolali ani moji kolegové.


Každý z nás si v dnešní době může vybrat brýle splňující individuální požadavky. Díky naší jedinečné LARO Garanci získáte i zaručenou kvalitu. Správná obroučka je polovina úspěchu. Druhou polovinu splníme správně vybranými brýlovými čočkami. V druhé části, která Vás zanedlouho čeká, Vám prozradím mé zkušenosti s brýlovými čočkami, které jsem zvolila pro jednotlivé brýle. Tak zase příště ☺…

Alex Petrlíková

alex
Cestou důvěry…
…uvidíme se